Stemtraining

STEMTRAINING

TRAIN JE STEM, VERGROOT JE IMPACT

Je stem kun je trainen, net als een spier. Hoe meer controle je over je stem hebt, hoe meer effect je kunt bereiken bij je luisteraars.

In mijn stemtrainingen leer ik sprekers, (stem)acteurs, presentatoren en iedereen die zelfverzekerder en overtuigender wil overkomen hun stem zo te gebruiken, dat het publiek aan hun lippen hangt.

Op locatie of in mijn studio in Amsterdam leer ik je over alle facetten van je stem. Techniek, ademhaling, ritme en klankbewustzijn zijn slechts een paar onderwerpen die de revue zullen passeren.

Waarom stemtraining?

Als ik zeg dat spreken mijn gave is, dan voelt dat niet overdreven. Ik ben er dankbaar voor. Mijn oudste zus is verstandelijk beperkt en heeft een autismestoornis. Haar spraak is zeer gebrekkig en monotoon. Zij is de oudste van het gezin en het heeft me altijd diep geraakt dat zij beperkt is in het overbrengen van haar verhaal en haar emoties.<br /> Dit heeft me extra gemotiveerd om alles uit mijn stem te halen.</p> <p>Hoe ik dat deed? Ten eerste door mezelf als persoon helemaal te accepteren zoals ik ben. Dat is de basis. Als je niet jezelf durft te zijn, wordt ‘public speaking’ inderdaad doodeng. Je probeert aan een zelfverzonnen ideaalbeeld te voldoen waar niemand in gelooft.</p> <p>Je hoeft niet bang te zijn voor wie je bent. Spit life in the face, zoals de Engelsen zeggen. En zelfs als je iets minder ‘stoer’ bent, kun je met je stem altijd doen zoals een groot voorbeeld van mij, stemtrainer Arthur Joseph, zegt: ‘Claim who you are capable of being’.

Wat Leer je bij stemtraining?

  • Ik geef stemtraining, maar ik breng je voorbij je stembanden, dieper in jezelf
  • Hoe vertel jij je verhaal vanuit totale zelfacceptatie?
  • Wat maakt jou authentiek?
  • Hoe maak je je luisteraar duidelijk dat jouw boodschap puur en oprecht is?

Ik leer je dat. En natuurlijk doen we dat met humor, want dat is een van de key ingredients om je publiek aan je te binden.

Neem een kijkje

Dankzij de coaching van Roel Fooij sta ik nu zelfverzekerd en overtuigend in mijn presentaties. Ik kan iedereen aanraden zich door hem te laten coachen.

Bert van Son
oprichter/CEO van MUD Jeans, veelgevraagd spreker op internationale podia.

Wil je meer weten over het stemtraining programma?

Wil je zelf of met collega’s een halve of hele dag (inclusief lunch) getraind worden door mij, een ervaren stemtrainer? Neem contact op, Ik bespreek graag de mogelijkheden met je.

Strippenkaart

Belangrijke presentatie voor de boeg? Bereid je dan goed voor. Met een strippenkaart kun je me op elk gewenst moment inschakelen als jouw vocal coach. Zo zorg je ervoor dat jouw aanwezigheid als presentator of moderator een onuitwisbare indruk achterlaat bij alle aanwezigen van het event dat jij leidt.

1 losse sessie van 1 uur 95 euro. 5 X 1 uur 450 euro, 10 X 1 uur: 800 euro

Tijdens de stemtraining doen we uiteraard veel stemoefeningen. Daarnaast leer ik je hoe je op een simpele manier altijd op vier stevige fundamenten kunt gaan staan: eerlijkheid, authenticiteit, integriteit en liefde. Je kunt het dan nooit fout doen, en mensen zullen beter en met meer plezier naar jou luisteren!
Hieronder vind je alvast een paar oefeningen voor je stem en adem:
Oefening:

Breathing Psychology

Oefening:

3D diafragma ademhaling

Oefening:

Relax je mind

Oefening:

The Edge & The Arc of Sound

Wat anderen zeggen over Roel Fooij:

Boek een stemtraining bij Roel Fooij