Over Roel Fooij

OVER ROEL FOOIJ

IK BEN STEMACTEUR EN VOCAL COACH ROEL FOOIJ

Mijn stem heb je ongetwijfeld al eens gehoord. Al meer dan 20 jaar werk ik als voice-over voor onder andere radio- en tv-commercials.

Ik spreek de Bosch-commercials in, werkte voor Nikon en Hansgrohe, voor Robeco, Citroën en Mercedes Benz, en nog veel meer grote en kleine merken. Mijn stem heeft de A-status in Nederland en daar ben ik trots op.

Het inspreken doe ik op locatie of vanuit mijn geluidsdichte thuisstudio. Hier sprak ik ook inmiddels zo’n 200 luisterboeken in, fictie en non-fictie. Veel auteurs kiezen mij persoonlijk uit om hun boek in te spreken – een grote eer.

Luister naar de tekst op deze pagina

Onder andere Werkzaam voor:

ROEL FOOIJ aan het werk

Luisterboeken

Je hoort me ook in documentaires en bedrijfsfilms, of acterend in hoorspelen. Ik heb acteerervaring die mij uitstekend van pas komt bij het op de juiste manier inspreken van uiteenlopende teksten. Televisie is mij niet vreemd. Ik voorzag diverse tv-programma’s van commentaar, zoals ‘Drukte in de dierentuin’ en ‘X-factor’, was jarenlang de zenderstem van Sport1 en Ziggo Sport en je hoorde me als live commentaarstem in grote spelshows van onder andere Robert ten Brink en Carlo Boszhard.

Zelf presenteer ik ook. Ik ben beschikbaar als moderator op je event of ik presenteer jouw (branded) podcast, hier in mijn studio in Amsterdam of op locatie.

De laatste jaren geef ik stem- en presentatiecoaching. In een persoonlijke of groepssessie geef ik je ‘on the spot’ de tips en tools waarmee jij indruk maakt als spreker of presentator.

Wat anderen zeggen over Roel Fooij:

Boek Roel Fooij als stemacteur