Over


STEMKRACHT - ROEL FOOIJ

’Spreken en taal is mijn passie, mijn leven en mijn business’, en dat blijft zo, zeker nu!

Hoe kan mijn stem bijdragen om lifesaving (zeer recent nog ademhalingsoefeningen voor coronapatiënten UMCG groningen), ideële, (bijvoorbeeld urgenda) maar ook commerciële producten hun weg naar de consument of van b2b (weer) te laten vinden?

Je wilt dat product of die dienst promoten met een bedrijfs- of productvideo, commercial of presentatie en je zoekt een geschikte stem om dat verhaal over het voetlicht te krijgen. Inspreken is een vak. Elke klemtoon, elke intonatie en zinswending wordt gewogen. Als je voor mij kiest, heb je een ervaren, professionele voiceover die snel kan werken, flexibel is en jouw product of dienst die meerwaarde geeft waar je naar op zoek bent.Al sinds 1999 ben ik werkzaam voor o.a. radio en TV commercials, documentaires, cartoons, hoorspelen (o.a Liberation route) en bedrijfs-en overheidsfilms voor diverse ministeries. Bovendien heb ik al meer dan 100 fictie en non-fictie luisterboeken ingesproken. Van 'De Kracht van het Nu' van Eckhardt Tolle tot onderzoeksjournalistiek zoals de Panama Papers. Van de thrillers van Baldacci tot breinkrakers zoals de Big Data Revolutie.

Ik heb als voiceover aan het succes bijgedragen van veel populaire TV programma's. Een kleine greep: Drukte in de dierentuin’, 'Dancing with the Stars' en 'Het moment van de Waarheid'. Ook gaf ik live commentaar in grote spelshows van onder andere Robert ten Brink en Carlo Boszhard.

Ik spreek in op locatie of vanuit mijn goed geoutilieerde homestudio (Studiobricks, 100% soundproof) Ik beheers alle facetten van het spreken als geen ander en ben elk jaar goed voor honderden uitingen en opdrachten.

De laatste jaren heb ik me ook toegelegd op stem- en presentatie coaching. In een persoonlijke sessie geef ik cliënten ‘on the spot’ de gereedschappen in handen om hun impact als spreker en presentator te vergroten. Niet iedereen is immers een geboren spreker en bij belangrijke presentaties krijgen zenuwen nog wel eens de overhand. Mijn ervaring als mindfullness leraar en de beproefde technieken die ik hierbij gebruik, komen hierbij goed van pas.Ik heb een ruime acteerervaring en heb in diverse TV series, commercials en bedrijfsfilms gespeeld.

Saillant detail: als rebalancing masseur geef ik klassieke massages en cranio sacraal therapie. Bovendien ben ik spinninginstructeur bij sportschool Fit Earth op Amsterdam-IJburg.